18 Temmuz 2011 Pazartesi

Tarih Şimdi Yazılmaya Başlıyor

  Sevgili Arkadaşlarım .
Tarih üzerine aradığınız herşeyi, bilinmeyen veya bilenen tüm konuları bulabileceginiz bir blog oluşturuyoruz. Şuan yapım aşamasındadır. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tarih Öğrencileri başta olmak üzere tüm Tarih seven, merak eden kişiler için çalışmalarımıza çok kısa zamanda başlıyacağız. Sizden gelecek her türlü yardımı kabul ediyoruz. Makalenizi, yazınızı burada yayınlayabilir. Şimdiden Hayırlı Olsun

8 yorum:

  1. Merhaba,
    Tarih bilimi politikaya alet edilen bilimlerin başında gelmektedir. Özellikle batılı tarihçiler, tarihsel kökleri olmayan sonradan oluşmuş toplumlarına yapay bir geçmiş üretme çabasınadırlar. Bu nedenle tarih bilimini, bilimsel gerçeklikleri oluşturmaktan çok, kendi politik amaçları için kullanmaktadırlar.

    Bu durumu ortaya koyan en önemli çalışmalardan biri Martin Bernal'in "Kara Atena" adlı kitabıdır. Diğer bir çalışma ise, ulu önderimiz Atatürk'ün ilk olarak 1930 yılında yazdırdığı "Türk Tarihinin Ana Hatları" adlı kitaptır. Kitabın dili Osmanlıcadır, anlamak için sözlük kullanılmalıdır. Kitabın elektronik kopyası aşağıdaki linkten indirilebilir.

    https://rapidshare.com/files/1328553782/Turk_Tarihinin_Ana_Hatlari.pdf

    Bu kitabı mutlaka okuyarak bu güne kadar öğrendiğiniz yanlış bilgileri bir tarafa bırakmalısınız. Kitabı günümüz Türkçesine çeviriyorum. Çeviri bitince onu da Türk toplumuna ileteceğim.

    Kozmoz

    YanıtlaSil
  2. Günümüz bağımsız Türk Tarihi araştırmacılarının (Kazım Mirşan, Haluk Tarcan, Prof. Dr. Necati Demir, vb.) bulguları, ulu önder Atatürk'ün yazdırdığı "Türk Tarihinin Ana Hatları" adlı kitapta verilen bilgileri desteklemektedir.

    Kozmoz

    YanıtlaSil
  3. 4 Nisan 2012 10:10'da doğru bilip yazdığım yanlış bilgileri özür dileyerek aşağıdaki gibi düzeltmek isterim.

    Prof. Dr. Necati Demir'in Atatürk'ün oluşturduğu Türk tarih kuramını desteklemediğini öğrendim. Kazım Mirşan, Haluk Tarcan, Sinan Meydan gibi tarihçi geçinenlerin de bilimsel ve gerçek olmayan bilgiler yaydıklarını belirledim.

    "Turk_Tarihinin_Ana_Hatlari.pdf" dosyası artık Rapidshare' de yok. Ancak aşağıdaki linklerden indirilebilir.

    www.dahili.tv/Belge_Dokuman/turk-tarihinin-ana-hatlari.pdf

    http://www.scribd.com/doc/92055715/Turk-Tarihinin-Ana-Hatlar%C4%B1

    http://www.mediafire.com/file/1z1asn3yhidwen9/Turk_Tarihinin_Ana_Hatlari.pdf

    Güncellenmiş olan "TurkTarihininAnaHatlari-Guncel.pdf" dosyası da aşağıdaki linklerden indirilebilir.

    http://dahili.tv/Belge_Dokuman/turk-tarihinin-ana-hatlari-guncel.pdf

    http://www.mediafire.com/download/5d5azguud59651q/TurkTarihininAnaHatlari-Guncel.pdf

    Kozmoz

    YanıtlaSil
  4. Güncellenmiş olan "TurkTarihininAnaHatlari-Guncel.pdf" dosyasının linki değişti. Yeni link aşağıdadır.

    http://www.mediafire.com/download/xhrrrd07ovdj482/TurkTarihininAnaHatlari-Guncel.pdf

    Kozmoz

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,

    Daha önceki mesajınızda "Prof. Dr. Necati Demir'in Atatürk'ün oluşturduğu Türk tarih kuramını desteklemediğini öğrendim. Kazım Mirşan, Haluk Tarcan, Sinan Meydan gibi tarihçi geçinenlerin de bilimsel ve gerçek olmayan bilgiler yaydıklarını belirledim." gibi cümleler sarf etmişsiniz. Fakat özellikle seçtiğiniz bu isimler politikaya onyıllardır teslim olmuş yapay tarihçiliğe en yapıcı eleştirileri getiren, radikal ve son derece gerçekçi filoloji tezlerini karşılaştırmalı şekilde konuşturan oldukça düşündürücü eserlerin sahipleridir. Bilhassa Kazım Mirşan ve Sinan Meydan. Kazım Mirşan nadir çıkan dahilerdendir, bırakın filolog olmasını da, tv'lerde tarihçi geçinen pek çok kimseyi de rezil etmiştir. Dahası bu vasat akademik dünyada, avrupa-merkezciliğe teslim olmuş akademik dünyamızda gerçekleri anlatan nadir insanlarda olmuştur. Sinan Meydan'ı da titizlikle okuyorum, yorumlarında abartılı veya eksik yönleri bulunsa da doğrudan belgeli tarihçiliğe önem veren biri olarak yaptığınız eleştirileri son derece yüzeysel buldum.

    Türk Tarihinin Ana Hatları'nı 2000'lerin mantığıyla incelemek zaten tarihi anlayamamış olmanın da ispatıdır. Her dönem kendi içerisinde, kendi koşullarında anlaşılmalıdır. Bu bakımdan çok özel bir kurul tarafından hazırlanan Türk Tarihinin Ana Hatları, müthiş titiz ve kapsamlı bir çalışmanın örneği olarak, öncü olmasıyla da şaşırtıcı bir eserdir. Bunu beğenmeyenlerin, beğenmemek için neden arayanların taassubun, siyasetin pençesinde kıvrandığı çok açıktır.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Sayın "Unknown",
    "Türk Tarihinin Ana Hatları'nı 2000'lerin mantığıyla incelemek zaten tarihi anlayamamış olmanın da ispatıdır. Her dönem kendi içerisinde, kendi koşullarında anlaşılmalıdır."

    Bilimsel gerçeklikler zamanın akışından bağımsızdır. 20. yüzyılda doğruluğu bilimsel olarak kanıtlanmış her olgu, günümüzde de gerçekliğini korumaktadır. Yine bilim, yanlışlığını kanıtlayana dek de doğru olarak kalacaktır. İlk kez Atatürk'ün bilimsel gerçeklik olarak ortaya koyduğu "Türk Tarih Kuramı" söz konusu olunca, özellikle Batılılar ve onların etki ajanları Türk Tarih Kuramının "Hayalci" olduğu veya "2000'li yılların mantığı ile geçerli olamayacağı" gibi bilimsel temeli olomayan tümüyle politik yadsıma davranışı sergilemektedirler. Bu yaklaşım, Batının Türk tarihini bilinçli olarak çarpıtma çabasıdır. Örneğin, Batılıların antropoloji bilimini kullanarak yaptıkları etkinlikler "bilimsel" diye nitelendirilirken, Ataürk'ün antropoloji biliminden yararlanması "ırkçılık" olarak nitelendirilir. Batılı toplumlar birkaç bin yıl önce Türklerle başka toplumların karışımından ortaya çıktıkları için, Batı kendine uydurma bir tarih yaratma peşindedir. Bunu yapabilmek için, özellikle eski Türk uygarlıklarına sahip çıkmaktadır. Antropolojik verileri ve iskeletleri saklayarak, bu uygarlıkları kuranların "kendi ataları" olduğu yalanını tüm dünyaya benimsetmeye çalışmaktadır. Bu yalana Batılı tarihçiler "Hint-Avrupa Tarih Kuramı" demektedirler. Atatürk'ün ölümünden sonra yerine gelen İsmet İnönü, Türk Tarih Kuramını ortadan kaldırdığı gibi, okullarda uydurma Hint-Avrupa tarih kuramına göfre hazırlanan uydurma tarih derslerinin öğretimini başlatmıştır.

    Sinan Meydan kitaplarında İsmet İnönü'yü üstü örtülü olarak yalnızca "Karşı devrimci" olarak nitelemektedir. Sinan Meydan'a "Karşı devrimci" nin ne demek olduğunu sorduğumuzda ise aldığımız yanıt; "İsmet Paşa, evet Atatürkten sonra ciddi hatalar yapmıştır, ÖNGÖRÜSÜZ, DENEBİLİR." olmuştur. "Karşı devrimci" politik bir deyimdir ve bir ülkede yapılan devrimlere karşı olan kimse anlamına gelir. İsmet İnönü karşı devrimciyse eğer, gerçekten öyledir, o zaman Türk Ulusu için Atatütk'ün önderliğinde yapılan devrimlerin Batı emperyalizminin çıkarları uğruna ortadan kaldırlıması için çalışmış olmalıdır ve öyledir. Peki, "Atatürkçü" geçinen Sinan Meydan bu gerçeği kitaplarında neden açıkça yazmayıp yalnızca "Karşı devrimci" diye geçiştirmektedir ? Bu konuda daha çok bilgi edinmek isteyenler Prof. Dr. Çetin Yetkin'in "Karşı Devrim 1945 - 1950" adlı kitabını okumalıdırlar. Sinan Meydan kitaplarında, Batılıların Atatürk'ün Türk tarihi çalışmalarını yanlış yönlendirmek için uydurduğu Mu kıtası yalanını, Atatürk'ün güya doğruymuş gibi benimsediğini yazmaktadır. Atatürk bu konuda James Churchward'ün yazdığı kitapları yalnızca okumuş ve bir kenara koymuştur. Gerçekçi bulmamış olacak ki, yazdırdığı tarih kitaplarında bu konuya hiç yer vermemiştir. Bu konuda daha çok bilgi edinmek isteyenler Prof. Dr. İsmail Doğan!ın "Mayalar Ve Türklük" adlı kitabını okumalıdırlar.

    Ayrıca, "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir, ilim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir" diyen ulu önder Atatürk'ü "çok dindar müslüman" gibi tanıtmaya çabalamaktadır. Sinan Meydan'ın bu konuda yazdıkları doğru olsaydı eğer, Atatürk'ün en gerçekçi yol göstericinin bilim değil, "Din" olduğunu söylemesi gerekirdi.

    YanıtlaSil
  8. "2023" adlı aylık dergi 28-11-2001 tarihinde Kazım Mirşan ile bir söyleşi yapılıyor. Kazım Mirşan söyleşide, "16 bin yıl önce Avusturalya'ya uzaylıların indiğini, Kimbeley'de bir mağaraya resim yaptıklarını ve kız çocuklarını dünyada bırakarak ayrıldıklarını, Türklerin bu uzaylıların bıraktığı kız çocuklarından türediğini" söylüyor. Bu söyleşi 2023 dergisinin internet sayfasından kaldırılmış. Ayrıca Kazım Mirşan, "Eski çağda yaşamış Etrüsklerin orta çağda yaşamış Hun Hakanı Atilla'nın yazıtlarını okuduklarını" söylüyor. Hiç bir bilimsel dayanağı olmayan bu gibi şeyleri tarih diye bize yutturmaya çalışan Kazım Mirşan'ın hiç bir güvenilir yanı yoktur.

    Tarih bilimi geçmişle ilgili en doğru bilgilere başlıca arkeoloji, antropoloji, dil bilimi, etimoloji, yer ve konum bilimleri, doğabilimleri olmak üzere tüm öteki bilimlerle birlikte çalışarak ulaşır. Tüm bilim alanlarını ilgilendiren bu kadar geniş kapsamlı konularda en doğru bilgiler, Kazım Mirşan'ın yaptığı gibi bilimsel temelden yoksun uğraşıların ötesinde ancak tüm bilim alanlarının en yetkin bilim insanlarından oluşan bir bilim kurulunun yaptığı çalışmalarla elde edilebilir. Tarih bilimiyle ilgili en doğru bilgilere ancak böyle ulaşılabileceğini ulu önderimiz Atatürk bizlere bu konuda yaptığı çalışmalarla göstermiştir.

    Türk tarihiyle ilgili önemli çalışmalar aşağıdaki linkten indirilebilir.

    http://www.mediafire.com/file/m1r2koreaccilc4/TurkTarihKaynaklari.rar

    YanıtlaSil